Роджър Федерер триумфира с титлата в Хале в ранния неделен следобед и продължава да върви по пътя към най-големите постижения в историята на тениса. Той спечели феноменалния 92-и трофей в кариерата си. 

Това му отрежда все още третата позиция във вечната ранглиста по брой спечелени титли в Оупън ерата на този спорт. Лидер в нея и може би недостижим на върха, е Джими Конърс, който има цели 109 трофея. Но Федерер може да изпревари съвсем скоро втория в това класиране Иван Лендъл. Легендарният чех е с 94 трофея. 

Великият Федерер пак няма спирка в Хале

Иначе други рекорди на Конърс също изглеждат в обсега на легендарния Маестро, стига да запази спортното си дълголетие. Той вече има 1350 мача на сметката си, което му отрежда второто място зад Конърс. Американецът е изиграл 1535 двубоя, което означава, че за да го бие, Федерер трябва да остане поне още три години на корта. 

Два големи тенис финала в неделя

По брой на победите отново единствено Конърс е пред швейцареца. Американецът е спечелил 1256 двубоя в богатата си кариера, докато Федерер е вече с 1103 успеха. Единствено Иван Лендъл е другият тенисист с над 1000 победи в професионалната си кариера в цялата история на този спорт.