Легендата на световния тенис Роджър Федерер се е устремил към поредната си титла. Швейцарецът се класира за финала на турнира в Хале, един от любимите му. 

Това се случи след победа над непоставения американец Денис Кудла. В ранния съботен следобед той надделя със 7:6, 7:5 в завързан мач, олицетворение на предишната му битка с Матю Ебдън от 1/4-финалите. 

За Маестрото това е 12-и финал в германския град, като се е устремил към 10-та си титла от него. Ако успее да я вземе, ще стане едва вторият тенисист с двуцифрен брой титли от един турнир. Другият е Рафаел Надал, който има такива постижения в Монте Карло, Барселона и Ролан Гарос. 

В директния спор за трофея Федерер ще се изправи срещу друг непоставен противник - младият Борна Чорич. Хърватинът стигна до този двубой след само пет гейма изиграни в полуфинала с Роберто Баутиста-Агут. 

Испанецът водеше с 3:2 гейма в първия сет, но нямаше сили да продължи двубоя и така класира съперника си без особени затруднения на финала. Ако Маестрото успее да надделее над Чорич в неделя, ще спечели 99-та титла в кариерата си.