Бившият номер едно в мъжкия тенис Роджър Федерер може да стане поредното голямо име, което отпада от последния за годината турнир от сериите Мастърс в Париж. Това разкри самият швейцарец. 

Въпреки че изглежда в отлична форма и ниже успех след успех в родния си град Базел, той може да откаже участие във френската столица. Причината е, че има леки болки в гърба и се надява те да не го притесняват. 

Федерер е на финал в Базел, постави рекорд

"Ще реша дали да играя в Париж след мачовете ми този уикенд. Истински се надявам да играя там, но има и огромна вероятност да пропусна. Всичко зависи от това как ще се чувствам. Ще видим какво ще стане, на този етап от кариерата ми здравето е по-важно", заяви Федерер. 

Ако той не участва в Париж, това ще гарантира първото място в ранглистата на Рафаел Надал в края на годината. Федерер пропусна доста турнири през сезона, за да опази здравето си и нищо чудно да го стори и във Франция. 

Аут от надпреварата в този Мастърс са Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Томаш Бердих, Милош Раонич, Жил Мюлер, а вероятно и Доминик Тийм.