През декември Роджър Федерер разкри, че за първи път от 2016-а година ще играе на клей, което логично развълнува тенис феновете по света. Тогава Маестрото сподели, че ще участва в един турнир преди Ролан Гарос. А сега стана ясно и кой е въпросният турнир! За своето завръщане на най-бавната настилка 20-кратният шампион от Големия шлем е избрал Мастърса в Мадрид.

Той призна, че турнирът в Монте Карло идва прекалено рано за него след Мастърса на хард в Маями, така че изборът му е паднал върху надпреварата, в която той е първият шампион от преместването му в "Каха Магика" през 2009-а.

За последно Федерер игра в испанската столица през 2015-а, когато пропусна два мачбола и загуби от Ник Кириос след 6:7, 7:6, 6:7.

През 2019-а Роджър е изиграл само един турнир, Аустрелиън Оупън, където загуби от Стефанос Циципас в четвъртия кръг. Той ще се завърне на корта в Дубай през следващата седмица.

"Федерер е един от най-добрите играчи на всички времена, не е тайна", сподели новият турнирен директор в Мадрид Фелисиано Лопес. "Щастливи сме, защото неговото завръщане в Мадрид е подарък за турнира, но най-вече към всички фенове, които ще могат да видят уникален играч в "Каха Магика". Да видим швейцарецът отново на клей с Джокович и Надал - това не може да се пропусне."