Швейцарските асове Роджър Федерер и Стан Вавринка продължиха успешния си поход на Мастърса в Синсинати. Те се справиха съответно с аржентинеца Леонардо Майер и унгареца Мартон Фучович, за да се изправят един срещу друг на 1/4-финалите. 

Маестрото премина в спокоен стил през препятствието си след 6:1, 7:6. Той просто прегази опонента си в първия сет, като Майер едва записа първия си сервис-гейм на своя сметка, след което следващите пет заминаха на сметката на бившия номер едно в света. 

Федерер беше близо до пробив и в първия гейм на втория сет, но Майер спаси брейкбола. Той беше и единственият през тази част, което логично я вкара в тайбрек. В него швейцарецът сам си направи нещата трудни. 

Той поведе с 5:1 и се виждаше победител, но позволи изравняване до 5:5. След това получи първия си мачбол, но аржентинецът го спаси. При втория такъв обаче Маестрото беше безпощаден и се класира на 1/4-финалите. 

Там го чакаше Стан Вавринка, който се справи с унгареца Фучович след 6:4, 6:3. Още в първия сет швейцарецът показа надмощие и имаше шансове за пробив във всеки сервис-гейм на съперника. Той обаче реализира само един - в десетия гейм, с който обаче затвори частта в своя полза при 6:4. 

Във втория сет унгарецът беше малко по-равностоен, но допусна пропукване в един гейм, което се оказа достатъчно да загуби мача. В шестия гейм сервисът му не проработи, Вавринка го проби и това се оказа достатъчно за единствения пробив, оказал се и с цената на мача в полза на Стан.