Световният №3 Хуан Мартин дел Потро се класира за 1/4-финалите на силния Мастърс турнир в Синсинати. Аржентинецът спечели гладиаторската битка с Ник Кириос в много зрелищен мач. 

Битката трябваше да се доиграе на следващия ден след започването си заради дъжда в американския град. В крайна сметка успехът дойде със 7:6, 6:7, 6:2 в полза на южноамериканеца. 

В първите два сета сервисите на двамата бяха голямото им оръжие и не просто нямаше нито един пробив в тях, но дори нямаше възможностие за това се брояха на пръсти. И съвсем логично те бяха решени от тайбреци. 

Дългият гейм в първия сет беше решен дори от един-единствен минипробив, който Дел Потро реализира при 5:4 и в крайна сметка взе следващите си две подавания и затвори частта при 7:4 в своя полза. 

Във втория сет нещата се развиха по подобен начин, също така и в тайбрека. Кириос стигна до минипробив в началото, но го изпусна на свой сетбол. Той обаче реализира следващия си и след 8:6 изравни резултата в сетовете. 

Но при доиграването на мача Кириос не беше същият тенисист. Той допусна пробив още в първия си сервис-гейм, Кулата от Тандил го затвърди и направи дори още един, за да поведе с 4:1 и всичко на практика свърши. След 6:2 в тази част аржентинецът е на 1/4-финалите.