Отстранилият Григор Димитров на Мастърса в Торонто Кевин Андерсън не успя да направи сериозен рейд и на следващия Мастърс в Синсинати. Той отпадна на 1/8-финалите в американския град от Давид Гофен. 

Белгиецът се разправи за почти отрицателно време с изморения си съперник, който преди да играе финал в Торонто, стигна и до финала на Уимбълдън. Сега обаче беше бледа сянка на самия себе си и падна с 2:6, 4:6. 

В първия сет Гофен реализира пробив още в първото подаване на съперника си, после можеше да направи и още един, но не успя. Белгиецът го стори обаче за 4:1, затвърди го и впоследствие на свой сервис затвори частта при 6:2. 

Втората част беше по-равностойна. В нея имаше само една възможност за пробив и тя беше на сметката на Гофен в деветия гейм. Той я реализира и после на свой сервис затвори мача при първия си мачбол и се класира на 1/4-финалите. 

Там място намери и Марин Чилич. Хърватинът имаше тежка задача срещу набиращият все по-голяма скорост руснак Карен Хачанов, но в крайна сметка надделя със 7:6, 3:6, 6:4 за блио три часа игра.