Актуалният №2 в световната тенис ранглиста Новак Джокович отличи блестящия талант на доскорошния тенисист Марат Сафин. Руснакът е двукратен носител на титли от Големия шлем, а сръбският тенисист довери, че Сафин е един от неговите идоли през живота.

„Марат имаше същия агент, който ме представляваше и мен. Така се случи преди години, че точно заради това тренирахме заедно от време на време. Помогна ми много да израсна. Помня първият път, когато играхме заедно на тренировка. Беше на кортовете в Бангкок. Заниманието бе около 20 минути, а аз трябваше да се преобличам три пъти, тъй като бях толкова нервен, че се потях зверски. Когато играеш срещу един от идолите си, със сигурност ти си нервен”, сподели Ноле.

„Изпуснахме да видим докрай неговия талант. Той е фантастичен тенисист. Начинът му на игра му донесе титли от Големия шлем, както и №1 в ранглистата. Когато бе на корта, бе истинска наслада да го наблюдаваш и притежаваше феноменален характер. Именно това го правеше безстрашен. За съжаление изпуснахме да видим още много хвърли и счупени ракети от него, както и викове. Смятам, че феновете го обичаха точно заради това. Правеше го за тях, тъй като съм говорил с него. Наскоро се видяхме и ми сподели, че ще изкачва планина в Аржентина през януари. Мисля да се присъединя към него за лека подготовка. Шегувам се, разбира се”, сподели през смях Новак Джокович.