Новак Джокович преодоля сериозната съпротива на канадеца Вашек Поспишил, потруди се почти два часа и спечели със  7:6(5), 6:3. Така сърбинът отива на полуфинал на турнира от АТР в Тел Авив. Джокович постигна и 13-а победа от 13 мача срещу този съперник.

Поставен като номер 1 в схемата на турнира, Джокович участва едва на втори турнир от АТР-тура след спечеления турнир Уимбълдън през юли. Сърбинът отново демонстрира страхотен атлетизъм, за да остане в точките по време на първия сет. Той успя да се измъкне от трудна ситуация, влезе в тайбрек и го спечели с много прецизни отигравания.

След това той натисна с постоянство във втория сет, за да принуди 32-годишния канадски играч да допуска грешка след грешка и да продължи напред след един час и 53 минути.

Следващият съперник на Джокович ще бъде 25-годишният Роман Сафиулин, който се справи с Артур Ридеркнех (Франция) с 6:4, 6:1 за 69 минути игра.

Ако спечели в столицата на Израел, за Ноле това ще бъде трета титла през сезона след тези в Рим и на Уимбълдън.

68-ият в ранглистата на АТР (Асоциацията на професионалните тенисисти) Констант Лестиен (Франция) също отива на полуфинал, побеждавайки Максим Креси (САЩ) с 6:7 (4), 6:3, 7:6 (3) за 2 часа и половина игра.