Новак Джокович се класира за 1/4-финалите на тенис турнира в Аделаида, Австралия след трудна победа със 7-6(3) 7-6(5) срещу световния №64 Куентин Алис.

Ноле допусна изоставане от 2-5 в първия сет, но дори и от тази ситуация той успя да намери пътя към успеха. Французинът сервираше за сета при 5-3, но Джокович вдигна нивото и това доведе до четири поредни непредизвикани грешки от 26-годишния Алис. След пробива на 0, бившият №1 държеше контрола до края. В тайбрека той дръпна с 5:0 и лесно го спечели.

Следващата част беше без пробиви, като в десетия гейм носителят на 21 титли от Големия шлем пропиля два мачбола. В тайбрека Новак направи минибрейк за 6:5 и след това затвори двубоя. Успехът му гарантира четвъртфинал срещу Денис Шаповалов. Канадецът вече беше победил Роман Сафиулин с 6-4 6-3.

„Това беше чудесно представяне от опонента ми и искам да го поздравя за сериозната битка – игра като опонент от топ 10,“ каза след края на двубоя Джокович.

Сърбинът, който е спечелил 20 от последните си 21 мача, преследва втора титла в Аделаида след тази от 2007 г. Успех в петък срещу Шаповалов може да му осигури полуфинал срещу Даниил Медведев.

„Денис е един от най-завършените тенисисти в Тура. Има много динамичен стил на игра. Силен сервис, излиза на мрежата, чувства се комфортно от дъното на корта и е великолепен атлет. Не съм играл срещу него отдавна, така че нямам търпение. Всеки мач оттук нататък ще става все по-труден,“ добави Ноле.