Вчера бе прекрасен ден за българския тенис. Първо Григор Димитров надви с 2:6, 6:4, 6:1 Даниел Еванс, а след това българинът излезе отново на корта, за да може в екип с Алекс Лазаров да надвие Джейми Мъри и Джо Салсбъри със 7:6, 6:7, 11-9

Бившият №1 в света на двойки Джейми Мъри бе раздазнен и от факта, че мачът между България и Великобритания завърши в 2:47 часа сутринта австралийско време.

"Дразнещо е мачовете да са толкова късно, не е ли? Нека сме честни. Дразнещо е за всички в турнира. Жалко е, защото започват срещите на сингъл и има 6,000 души по трибуните, но докато ти дойде ред вече са само стотина. Не би трябвало да бъде така", заяви Мъри пред "Гардинн".

Програмата в Сидни се забави заради проблем с електрозахранването по време на мача на двойки между Белгия и Молдова. Григор също получи задължителна почивка след успеха си на сингъл и решението да се пусне на двойки с Лазаров.

Организаторите пък объркаха химна на Молдова и пуснаха този на Румъния в първия ден, но последва официално извинение от тяхна страна.

Втората среща на България е срещу Молдова на 5-и януари, като стартът е в 10:00 ч. местно време (01:00 ч. българско време в нощта на 4-и срещу 5-и януари). Тогава Димитър Кузманов отново открива българското участие с двубой срещу Александър Козбинов, а следващ е мачът на Григор Димитров срещу Раду Албот.