Световният №1 в тениса Новак Джокович се класира безапелационно на финала на Мастърса в Лондон. Това стана след пищен успех на ½-финалите над най-добри южноафрикански тенисист – Кевин Андерсън. Роденият в Йоханесбург тенисист бе сразен в два сета – 2:6, 2:6 и за час и 17 минути преклони глава пред сърбина. На пътя му за шеста титла във финалния Мастърс е Александър Зверев, който по-рано през деня срази Роджър Федерер също в два сета.

Всичко в тази среща се развиваше чудесно за Новак, след като в първия сет „взе” подаването на съперника още в откриващия гейм. Андерсън защити една точка за пробив и стигна до равенство, след което можеше да затвори гейма, но в крайна сметка Джокович проби.

Джокович завърши мача с 85% успеваемост при печеленето на точки на първи сервис, докато Андерсън регистрира 70%. Южноамериканецът пък все пак успя да спаси пет мачбола, но пропукването при останалите четири му коства поражението. Сърбинът пък не допусна точки за пробив на негов сервис.

30 снимки

Последвалите начални удари за сърбина минаваха с лекота, докато №6 в света изпитваше трудности на своя сервис. В седмия гейм пък дойде втори пробив за Джокович и на свой сервис той затвори първия сет – 6:2.

Втората част започна огледално на първата – с пробив в първия гейм от страна на Джокович. Този път обаче той стигна до три брейкбола и при втория взе предимство в мача. Петият гейм на „О2 Арена” бе много завързан при сервис на южноафриканеца, но отново Новак бе по-настоятелният и спечели още по-сериозно предимство.

До края на срещата двамата взеха своите подавания, а след 77 минути игра Новак Джокович стигна до поредния си финал на турнир от сериите „Мастърс”. Ако триумфира в тазгодишното издание на турнира в Лондон, то Джокович ще вземе своята 33-а титла от турнирите с ранкинг "1000".