Най-добрият български тенисист Григор Димитров анализира надпреварата на осемте най-добри в Лондон. Гришо е носител на последното издание на Nitto ATP Finals, но слабите резултати през тази година не му позволиха да се класира на Мастърса в английската столица. Той говори открито за световния №1 Новак Джокович, както и за Роджър Федерер.

„Това, което Новак постигна през тази година е меко казано невероятно. Формата, която има е невероятна и е напълно възможно да спечели шеста титла от Мастърса в Лондон.

Навак Джокович

източник: Gulliver/GettyImages

Българинът обаче вярва, че високо шансове за триумф в Лондон има и Маестрото Роджър Федерер. „Роджър е печелил тук много пъти, както и навсякъде другаде. Той се наслаждава на играта на тази възраст и играе само за себе си, без да желае да се доказва пред другите. Прави го, за да докаже, че е най-добрият”, продължи Гришо.

Роджър Федерер - Доминик Тийм

източник: Gulliver/Getty Images

Димитров анализира и играта на германеца Александър Зверев: „Саша се наслади на брилянтна година. Той бе много последователен и записа много важни успехи през целия сезон”, завърши българинът.