Италианският тенисист Матео Беретини стартира участието си на ATP 250 турнира в Гщаад с убедителна победа. Шестият поставен в схемата се наложи над миналогодишния шампион Педро Качин с 6-4, 7-6(2), класирайки се за осминафиналите на турнира.

Италианецът демонстрира отлична форма и не допусна нито един пробив в мача, което бе ключово за неговия успех. Следващият му съперник ще бъде Даниел Галан.

Беретини превъзхождаше Качин по много показатели. Италианецът записа 5 аса срещу 2 за съперника си и спечели 73% от точките при първи сервис (38/52). Шампионът от Маракеш реализира един от двата си шанса за пробив (50%), като в същото време отрази и трите брейкпойнта, пред които бе изправен.

Мачът започна равностойно, но Беретини успя да пробие за 5-4 след впечатляващ форхенд уинър по диагонала. Италианецът не пропусна възможността да сервира за сета и след няколко отлични комбинации „сервис-форхенд“ спечели следващото си подаване убедително, с което спечели първата част с 6-4.

Във втория сет и двамата тенисисти запазиха сервиса си и не допуснаха пробиви, въпреки че Качин имаше два поредни шанса да пробие при 2-1, а в петия гейм Беретини също имаше брейкпойнт. Това наложи изиграването на тайбрек. В решителния тайбрек, световният №82 Беретини показа повече хладнокръвие и концентрация в ключовите моменти, което му донесе победата с 7-6(2).

Мачът продължи 1 час и 42 минути, в които Беретини демонстрира отлична игра и заслужено продължи напред в турнира. Сега му предстои среща с Даниел Галан, където италианецът ще се стреми да затвърди добрата си форма и да продължи успешното си представяне.