В един от най-интересните мачове от втория кръг на Уимбълдън ще се изправят Яник Синер и Матео Беретини. Срещата между двамата италианци е по-късно днес, а до момента Синер е спечелил единствения официален двубой. И макар че световният номер 1 определено е изразен фаворит преди днешния мач, Матео Беретини знае много добре, че няма какво да губи и е готов за битка на корта. 
 
„Мисля, че ще бъде много интересна среща за всички, защото смятам, че имаме какво да предложим на зрителите като качество на тениса. Яник е страхотен и каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Той вече влезе в историята на италианския тенис с всичко, което постигна и заслужава единствено суперлативи за цялостното си представяне. Според мен, в основата на неговите успехи е отношението към всеки един аспект от играта и това, че Синер винаги иска да се подобрява и да се развива. Хората го харесват, защото показва чудесно поведение и извън корта, което всъщност е много важно. 
 
Аз  осъзнавам прекрасно факта, че няма какво да губя и ще се опитам да дам най-доброто от себе си без значение от крайния резултат. Само мога да спечеля от подобни предизвикателства и се надявам, че хората ще се насладят на един чудесен спектакъл“, каза Беретини.