Рафаел Надал получи трофея си, ознаменуващ първото му място в световната ранглиста за изминалата 2017 година. Както е известно Матадора ще завърши годината като номер 1 и в неделя получи отличието си на специално оганизирана церемония в зала "O2" в първия състезателен ден от финалите на ATP в Лондон. 

Надал си осигури първото място за 2017 г.

„За мен това бе фантастичен сезон, много емоционален. След всички контузии, с които трябваше да се боря през последните няколко години, дори не съм си помислял, че този трофей може отново да е мой. Значи много за мен", сподели Надал.

"Нищо от това нямаше да е възможно без семейството ми, отбора ми, много от тях са тук, но някои не са. Просто искам да им благодаря много за подкрепата. Имаше някои трудни моменти, но те всички не спираха да вярват, че това ще бъде възможно отново и най-вероятно без тяхната работа, аз нямаше да съм там, където се намирам сега", призна още Матадора.

Край на сагата: Надал е готов да играе в Лондон

„Искам да продължа с благодарности към всички турнири. Цялата година бе много емоционална. Навсякъде където играех, винаги ме караха да се чувствам възможно най-добре, благодаря им за това. И всички фенове по света – оказахте ми огромна подкрепа през годината. Без вас нито едно събитие не би било същото. Благодаря на всички, които подкрепят спорта – спонсорите, ATP, всеки, който прави възможен този прекрасен тур, който имаме. Благодаря много, насладете се на надпреварата, ще се видим утре на корта!", завърши световният номер 1.