Световният номер едно в мъжкия тенис Рафаел Надал сложи точка на спекулациите с участието му на финалния за годината АТР-турнир в Лондон. Той обяви, че е напълно възстановен и ще е на линия за английската столица. 

Надал още е уклончив за участието си в Лондон

"Ако не вярвах, че ще мога да играя в понеделник, въобще нямаше да съм тук. Не ми се е налагало да правя някакви решения, ще играя! Това са усещанията ми днес, ще преценяваме ден след ден какво се случва и как съм."

Треньорът на Надал: Рафа ще може да играе в Лондон

"Имам предвид, че човек не може да предвиди бъдещето. Казвам ви, че чувството ми към днешна дата е, че съм готов за игра и ще дам всичко от себе си в мачовете, които ми предстоят. Проблемите бяха в Париж и бяха преди седмица", заяви Надал. 

Добър жребий за Григор в Лондон, отново е с Надал

Испанецът започва в понеделник вечер с мач срещу Давид Гофен, като турнирът започва в неделя с мачовете в другата група. Мнозина предполагаха, че Надал е помолил за допълнителна почивка, за да може да започне битките втори, но той категорично отрече това. 

Надал още е под въпрос за финалния турнир за 2017 г.

"Не съм подавал никакви молби, не съм молил никого за нищо. За 13-те години, откакто играя в този турнир, победата винаги е била голямата ми цел. Да, тя е важна, но за мен най-важното е всичко, което ми се случи тази година - да играя, да печеля турнири, да съм здрав през почти цялата година. Страхотно е, че съм номер едно, особено на моята възраст", заяви Надал.