Българсикят тенисист Димитър Кузманов донесе първата точка на България в мача срещу Молдова на ATП Къп, след като надигра Александър Козбинов с 6:1, 7:5. Мико заслужено стигна до успеха, който бе и негов първив ATП тура. Той не скри радостта си и благодари на всички за подкрепата.

"Винаги изглежда лесно отвън, но на корта не е така. Напрежението е невероятно, надпреварата е различна, защото е много специално да играеш за отбора си и за страната си", започна Кузманов.

"Победата е за всички тук, които ме гледат, както и за всички пред телевизорите. Нищо не идва лесно, сервирах два пъти за мача. Най-важното е, че виждам българските флагове по трибуните. Правим го за всички тези фенове вкъщи, които ни гледат. В България е доста късно", добави пловдивчанинът. 

"Надявам се, че Григор ще успее също да победи и да спечелим дуела. Не знаех, че това е първата ми победа на ниво АТР, ще запомня този ден, ще продължим да вярваме в победата. Ще продължим да се борим, съединението прави силата, това е написана на нашия герб", сподели още Мико след победата си.

В другата среща Григор Димитров надигра с 2:0 сета Раду Албот и осигури победата на България над Молдова.