Втората ракета на България Димитър Кузманов даде тон за успеха на България след като победи Александър Козбинов от Молдова с 6:1, 7:5 за 1 час и 47 минути, като по този начин пловдивчанинът записа първата си победа на ниво АТП. Досега Мико имаше три поражения в три турнира от сериите "Чалънджър", а иначе е носител на 19 титли от сериите "Фючърс".

Въпреки своето 818-то място в ранглистата Козбинов даде сериоден отпор на Мико във втория сет. Българинът игра превъзходно и имаше шанса дори да разгроми молдовеца, но лек спад именно във втората част накара българските фенове да изтръпнат. Въпреки това сърцатата игра на нашето момче му дасулжи първата победа на ниво АТП.


ПЪРВИ СЕТ (31 минути):

1:0. Мико започна отлично срещата. Той редуваше сервисите си и затрудни достатъчно Козбинов, за да вземе първия си сервис гейм.

1:1. Непредизвикана грешка от бекхенд на молдовеца даде шансове на Кузманов, но с невърнат сервис по правата в полето за равенство геймовете бяха изравнени.

2:1. С хубавите си началните удари Кузманов продължаваше да води и сравнително  бързо взе и втори си сервис гейм.

3:1 И ПРОБИВ ЗА МИКО! Българинът печелеше разиграванията след грешки на противника, а с първия си форхенд-уинър вкара четвъртия гейм в дюс. След още едно равенство молдовецът сбърка бекхенд по правата и се стигна до брейк-бол за Кузманов, който с чудесен ретур-уинър от задната страна на ракетата осъществи и първия пробив.

4:1. В този гейм дойде и първият ас на Мико по правата в полето за предимство, който го изведе до аванс от 40:15. След още един ас по диагонала в дясната половина на корта се ситигна до 4:1!.

5:1 И НОВ ПРОБИВ ЗА МИКО! Молдовецът започна със страхотно деми-воле от форхенд веднага след своя пореден начален удар по диагонала за 30:0. Три негови непредизвикани грешки обаче доведоха гейма до дюс, а с перфектен ретур и завършващ форхенд Кузманов стигна до нов шанс за пробив. Поредна грешка за Козбинов и нов пробив за българина.

6:1 И СЕТ ЗА МИКО! С два поредни аса Кузманов спечели безапелационно сета за само 31 минути.


ВТОРИ СЕТ (1:16 ч):

1:0 И ПРОБИВ ЗА МИКО! Българинът започна отлично и втория сет. Той стигна до троен шанс за пробив във втория сет след доста грешки на противника. Поредната такава от форхенд зад основната линия доведе до ранен пробив за Кузманов.

2:0. Козбинов играеше доста неуверено. Пробивът бе затвърден за 2:0 след спокоен сервис гейм за българина.

3:0 И НОВ ПРОБИВ ЗА МИКО! Двамата тенесисти направиха по две непредизвикани грешки, а след това най-доброто разиграване до момента бе спечелено от Кузманов с отличен форхенд по правата в движение от наглед невъзможна за връщане позиция, за да се стигне до 40:40. С прекрасен бекхенд-слайс по правата Митко матира излизащия на мрежата Козбинов и се стигна до точка за пробив. Грешка от задната страна на ракетата в момент на смяна на посоката от Козбинов донесе мечтания втори пробив.

4:0. В паузата между геймовете молдовецът получи масаж на лявото бедро, което може би му създаваше проблеми да се движи нормално по корта. Кузманов затвърди и втория пробив лесно и бързо с по-продължителни разигравания.

4:1. След две поредни непредизвикани грешки от бекхенд на молдовеца донесоха два нови брейк-бола на пловдивчанина. Първият бе отразен с много усилия и атака на мрежата. Вторият ас на молдовеца доведе гейма до дюс, а впоследствие нови два мощни начални удара му позволиха да го спечели в резултата.

4:2 И ЕДИНИЯТ ПРОБИВ Е ВЪРНАТ! След двойна грешка на Мико се стигна до 15:30, но след това с комбинация от къса и бекхенд-слайс донесе равество от по 30. Сбъркано форхенд-воле на мрежата от страна на българина и дюс. С хубави форхенди на Козбинов се стигна до брейк-бол. Стигна се до нов дюс. Пресилен форхенд в средата на корта на молдовеца даде предимство на Кузманов, но той направи още една двойна грешка, а после също сбърка форхенд и даде нов брейк-бол на Козбински. Топка в аут на Мико за връщане на единия пробив.

4:3. Козбинов поведе с 40:0 в гейма си, но след две грешки се стигна до 40:30. С начален удар по диагонала в полето за предимство се стигна до нов гейм в полза на Молдова. 

5:3. Първият сервис на Мико изчезна. Сбъркан форхенд по обратния диагонал на българина даде брейк-бол на Козбинов, но с хубав втори сервис по правата в полето за предимство се стигна до нов дюс. Нова грешка от форхенд на Мико, но след това отново дюс. С хубав първи сервис обече Кузманов взе подаването си.

5:4. Пловдивчанинът се опита да затрудни Козбинов, но молдовецът отново взе гейма си.

5:5 И ДРУГИЯТ ПРОБИВ Е ВЪРНАТ! Две грешки от бекхенд на молдовеца изведоха Мико до аванс от 30:0, след което вкара отличен първи сервис по диагонала в полето за равенство и да стигне до три мачбола. Козбинов обаче направи много добри ретури и вкара гейма в дюс, а след нов пресилен бекхенд на българина дори се стигна до шанс за пробив. Стигна се отново до дюс след атака на мрежата, но впоследствие сбърка форхенд по правата за нов брейк-бол. Грешка от бекхенд-слайс и резултатът бе изравнен

6:5 И МОМЕНТАЛЕН НОВ ПРОБИВ ЗА МИКО! С хубав минаващ бекхенд по правата Кузманов стигна до аванс от 30:15. Форхенд в аут на молдовеца пък изведоха Мико до два брейк-бола. С отличен бекхенд-слайс от невъзможна позиция българинът заслужи отново да сервира за мача.

7:5 И МАЧ ЗА МИКО! С добри сервиси и добра игра от основната линия Кузманов стигна до два мачбола, но първият бе изтърван след разиграване от цели 40 удара. С чудесен форхенд по правата обаче Мико спечели двубоя и България поведе на Молдова след 1 час и 47 минути игра!