Капитанът на България Григор Димитров не скри радостта си след победата над молдовеца Раду Албот, която осигури и втори успех в надпреварата АТП Къп. Тази сутрин Гришо надигра Албот с 6:2, 6:3 за 84 минути игра на централния корт в Сидни в мач от втория кръг. Така България поведе с 2:0 победи, а преди това и Митко Кузманов спечели срещу Александър Козбинов с 6:1, 7:5.  

GettyImages/Gulliver
58 снимки

"Толкова много българи има в Австралия, че няма как всичко да не върви отлично. Много е лесно да се отпуснеш и да играеш в тази отборна надпревара", заяви Григор веднага след победата си. 

"Когато ми липсва енергия, съотборниците ми я доставят. Благодарим за подкрепата, всичко върви засега. Те ме вдъхновяват, забавляваме се заедно, наслаждаваме се на тениса, но и го оставяме настрана понякога. Обядваме заедно, вечеряме заедно, шегуваме се. Всеки показва чудесна дисциплина, винаги може да се желае повече, но засега се справяме много добре", добави още хасковлията.

"Всяка мечта започва с вяра, щом сме тук, значи вярваме. Когато осъзнах, че класирах страната за подобна надпревара, не знаехме с кого ще играем. Знаехме, че ще трябва да се борим срещу много силни опоненти. Най-важното е да сме здрави и постоянни и ще видим какво ще се случи занапред", добави още Димитров.

В последния си мач в групите България излиза срещу Белгия във вторник сутринта.