Петият поставен в основната схема на тенис турнира Sofia Open Жил Мюлер се класира за четвъртфиналите на надпреварата, след като победи руснака Михаил Южни с 6-3, 7-5 в първия мач от програмата днес.

Сблъсъкът на двама от ветераните в Тура предложи добър тенис и доста обрати, като Южни дръпна с пробив в началото на първия сет, след което Мюлер вдигна много нивото си на игра и взе 4 поредни гейма, за да спечели първата част с 6-3.

"Арена Армеец" чака мечтано Гри-шоу!

Тенисистът от Люксембург поведе с пробив и в началото на втория сет, но съперникът му намери сили да го върне и по всичко изглеждаше, че ще се стигне до тайбрек, преди Мюлер да постигне нов пробив в 11-ия гейм и да затвори мача на собствен сервис след час и 21 минути игра. Нервите на руснака не издържаха в края на двубоя и той счупи една от ракетите си.

В следващия кръг Жил Мюлер ще срещне шампиона от миналата година Роберто Баутиста Агут, който го победи на полуфиналите в София преди година. "Роберто е страхотен тенисист, близо е до топ 10 в последните години. Винаги мачовете ни са били оспорвани, миналата година ме победи тук. Той се бори до последно, така че очаквам да се получи един добър двубой", коментира Мюлер. /БГНЕС


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !