Треньорът на най-добрия ни тенисист Григор Димитров – Даниел Валверду коментира на пресконференция на българска земя сътрудничеството си с родната първа ракета.

„Мисля, че една от причините да приема работата е, че когато говорихме стана ясно, че сме на една вълна. Предпочитам комуникацията да е достатъчно стабилна. Още в началото на работата си искам да получа правилната информация и да има доверие с играча, с който работа. Беше важно да изградим точно това доверие. Имаме чудесни отношения и това ни помага много“, сподели Валверду.

Какво не знаем за треньора на Гришо?

„Най-добрият начин да спечелиш публиката е като полагаш усилия. Когато публиката вижда, че даваш 100%, това е важно. Но и да ги забавляваш с представянето си. Понякога е хубаво да покажеш позитивни емоции. Не съм фен на негативните емоции“, каза още Даниел Валверду, преди първия мач на Григор Димитров на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open.

„Бях повече разочарован заради него, а не за себе си. Най-добрият мач, който съм го виждал да играем, откакто работим заедно. Трябва да минеш през такива мачове, за да постигнеш големи неща. Трудно е да загубиш такъв мач. Той беше по-добрият от началото до края на мача и трябваше да спечели, ноне се случи. Окуражаващо е да видя, че Григор може да играе така и сега и той го знае. За мен беше изключително позитивен резултат. Важно е да гледаш напред и да продължаваш да се развиваш“, коментира още Валверду по повод загубата на Гришо от Рафаел Надал на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и продължи:

„Голяма част от работата ми е да давам на Григор краткосрочни цели. Ако се концентрираш прекалено върху големите цели, може да загубиш мотивация.“

Отговорът защо Гришо е обречен да покори върховете

Григор тренира с роден талант в "Арена Армеец"

„Изненада ме с това колко бързо се адаптира към тренировките. Трябва да съм по-твърд с него, защото виждам, че бързо постига целите, които му поставям за начало. Все още сме в първата фаза на неговата работа с мен. Поставяме сериозна основа, а той вече няколко пъти ме изненада. Той прави всичко, което искам от него и показва отлично отношение“, заяви Даниел Валверду и бе категоричен, че:

„Отнема много енергия винаги да си позитивен, но това помага. Да си наясно с тези позитиви е важно. Не му е лесно, а и не е лесно за никой спортист, но той полага много усилия в тази насока.“

„Мисля, че Григор има много оръжия. Като играч трябва да ги изясниш и да имаш конкретен план. За Григор това са сервисът, форхендът, движението му. Точно за това говорихме в началото на сътрудничеството ни. Той е играч, който е много бърз и способен на светкавична реакция. Работихме много. Вече няколко месеца“, коментира Валверду и добави:

„Никога не съм очаквал да бъда тенис треньор. Това не е било в плановете ми. Играх цял живот и после започнах да работя с Анди Мъри, но повече като приятел. Получи се добре и тогава си помислих, че това е моето нещо. Интересно е как се променят плановете в живота само за един ден. Осъзнах, че това ми харесва.“

„Спортистът е този, който взима решенията. Екипът му само показва приоритетите, а спортистът решава. Не можем да му кажем да направи това или онова. Крайното решение се взима от спортиста. В това отношение Григор е перфектен. Не е трябвало да се намесвам и да казвам, че прави нещо грешно“, заяви треньорът на Григор Димитров.


Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастни с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !