Преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open, Григор Димитров има най-много победи през сезона до момента на настилката, на която се провежда Откритото първенство на САЩ - твърди кортове.

Мигове за историята с Гришо през 2017-а

Само преди няколко дни Димитров записа най-големия успех в кариерата си до момента, печелейки турнира от сериите Мастърс в Синсинати, а с петте си поредни чисти победи в американския град стана и най-успешният тенисист на твърди кортове за сезона. Българинът е спечелил 24 мача на тази настилка от началото на година, като е стигнал и до три трофея - в Бризбън, София и Синсинати.

След успеха на Гришо, Хасково ликува

По този начин той води еднолично в тази класация, изпреварвайки Роджър Федерер, Ник Кирьос и Джак Сок, които имат по 23 успеха на твърдо. Коефициентът на Федерер обаче е най-добър, тъй като той има само две загуби, докато Гришо има шест поражения на сметката си. Първата десетка по най-много победи на твърди кортове се допълва от Рафаел Надал, Александър Зверев, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут, Сам Куери и Жо-Вилфред Цонга. US Open започва на 28 август, а Димитров ще бъде поставен под номер 7 в основната схема./БГНЕС