Първата ракета на българския тенис Григор Димитров изживява най-успешната година в кариерата си до момента. За Гришо 2017-а до сега донесе много положителни емоции, три трофея и завръщане в топ 10 на елита световния тенис.

Още в началото на годината се усетиха наченките на промяната в родения в Хасково тенисист. Той стартира убедително, а в Бризбейн спечели трофея след успех с 6:2, 2:6 и 6:3 над Кей Нишикори.

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви!

Последва впечатляващо представяне на Откритото първенство на Австралия, където българинът стигна до полуфинал. Актуалният номер 1 Рафаел Надал обаче се оказа непреодолим и така Гришо се прости с мечтата си за финал.

Велик Григор: Прегази Кириос и триумфира в Синсинати

През февруари Гришо усети в пълна степен любовта на родната публиката. Той се впуска с целия си ентусиазъм на турнира Garanti Koza Sofia Open 2017, където стигна до финала и вдигна титлата. А незабравим и сега си остава мигът, в който българската тенис гордост коленичи и целуна корта в „Арена Армеец“.

Григор с титлата в ръце: Страхотна гледка

Най-доброто обаче предстоеше, защото само няколко месеца по-късно Гришо вече има титла от турнир от сериите „Мастърс“. Ник Кириос не успя да спре Григор, който подгря по отличен начин за предстоящия последен турнир от големия шлем – US Open 2017 – покорявайки шампионския връх в Синсинати.

Припомнете си тези незабравими мигове в нашата галерия!