Новак Джокович очаквано се класира за финала на тенис турнира на трева в Ийстбърн с награден фонд от 635 660 евро. В първия полуфинал от надпреварата поставеният под номер 1 в схемата победи с 6:4, 6:4 руснака Даниил Медведев в мач продължил час и 22 минути.

Двубоят стартира отлично за Джокович, който проби в откриващия гейм, а след това на свой сервис затвърди преднината си за 2:0. 21-годишният му съперник обаче не притесни от лошото начало и след като спечели три поредни гейма поведе в резултата с 3:2.

В осмия гейм пред Медведев се откри отлична възможност да пробие отново своя съперник, но след като пропиля три точки за пробив в крайна сметка Новак удържа подаването си. В този момент носителят на 12 титли от Шлема показа шампионския си характер и реализира ключов пробив за 5:4, а впоследствие затвори сета с категоричен сервис гейм.

Втората част отново започна с пробив за сърбина, който пак поведе набързо с 2:0. Този път световният номер 2 не допусна изравняване и с много стабилна игра отказа своя съперник след ново 6-4 в негова полза.

Така Джокович се класира за третия си финал през годината, като негов съперник ще бъде победителят от изцяло френския сблъсък между Ришар Гаске и Гаел Монфис. /БГНЕС