Хърватският тенисист Марин Чилич спечели турнира по тенис в Санкт Петербург с награден фонд над 932 хиляди долара, след като на финала се наложи над Тайлър Фриц в три сета- 7:6 (3), 4:6, 6:4.
Така Чилич си тръгва с титла от Русия от втори опит, след като миналата седмица в Москва в турнира Кремъл Къп отстъпи на Аслан Карацев. Титлата днес стана 20-а в кариерата на хърватина, който заема 35-о място в ранглистата на АТР. С днешния трофей, той се превръща в шестият активен тенисист с такъв брой титли от турнири на АТР.

Макар и да беше допуснал пробив в решаващия сет, 33-годишният тенисист не се отказа, успя да се събере и спечели след два часа и 23 минути. За успеха днес той вкара 12 аса и спечели 78% от точките си за първи сервис.

През по-голямата част от мача Чилич беше по-агресивен и това му позволи да контролира разиграванията срещу Фриц. Имаше два случая в мача, когато той имаше пробив преднина, но направи няколко грешки от форхенд, позволявайки на американеца да се върне в мача. Другият важен момент беше изоставането му с 1:3 гейма в третия сет, върна един пробив, след това си взе и подаването за 3:3. След това се възползва от непредизвикана грешка на американеца при 4:4, дръпна с нов пробив и след това не пропусна да се възползва от възможността си.