През вчерашния ден един от най-очакваните мачове от първия кръг на турнира в Барселона бе този между Франсис Тиафо и младия талантлив испанец Карлос Алкарас.

17-годишният младок даде здрава битка на по-опитния Тиафо, но все пак американецът успя да затвори срещата чисто в два сета, след 6 4. 7 6. Следващият противник на представителя на Съединените Щати е Диего Шварцман. След добрия си старт на престижното състезание, Франсис стана поредният тенисист, който се изказа изключително ласкаво за Алкарас и му предрече бляскаво бъдеще.

„Разбирам защо хората и специалистите обръщат толкова голямо внимание на това момче. Смятам, че той е специален и изобщо не е случайно, че доста експерти го определят за бъдещ номер 1. Карлос Алкарас трябва да бъде следен зорко още отсега, защото той   може да постигне много. Щастлив съм, че успях да се справя с такъв талант и да продължа в Барселона.

"Турнирът носи  доста добри точки и пари и за всеки от нас е важно да се представи максимално добре тук. Очаквам мача с Шварцман, макар че той е доста неудобен противник, тъй като досега винаги ме е побеждавал. Ние сме добри приятели извън корта и ще се радвам да се срещнем отново“, коментира Тиафо.