Даниил Медведев се представи изключително разочароващо на мастърса в Мадрид. Руснакът не успя да достигне дори до 1/4-финалите и сега се надява, че в Рим ще покаже по-добра игра. Въпреки, че клеят не е любимата настилка на руския представител, той изрази надежда за по-добър резултат в италианската столица. Още във втория кръг обаче Медведев може да се изправи срещу играещия страхотно напоследък Аслан Карацев, а предизвикателството изглежда доста тежко за финалиста от откритото първенство на Австралия. 
 
„Не обичам червените кортове и винаги съм твърдял това. Не ми харесват поради много причини, но нямам оправдание. Зная, че имам още какво да подобрявам, но ми е пределно ясно, че никога няма да бъда като испанските тенисисти например. Те са израснали на червено и се чувстват най-добре, но аз нямам търпение да мине по-бързо тази част от сезона. Трябва да подобря резултатите си, защото не ми отива да отпадам рано и още в Рим е нужно да направя корекции. Ще дам най-доброто, на което съм способен“, заяви Медведев, който е номер 2 в севтовната ранглиста.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.