Руснакът Даниил Медведев прекъсна серия от шест поредни загуби на клей в Тура на ATP и се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 2.6 милиона евро.

Поставеният под №2 Медведев записа първи успех в третото си участие в испанската столица след 4:6, 6:4, 6:2 над представителя на домакините Алехандро Давидович Фокина след почти два часа и четвърт игра.

В първия си мач от края на март руснакът пропиля пробив аванс при 3:2 и допусна обрат в първия сет, в който се възползва от едва една от седемте си възможности за брейк.

Във втората част Медведев пак допусна да бъде застигнат от 3:1, но в седмия гейм проби отново и запази аванса си, за да изравни резултата.

В третия сет той дръпна с 5:1 и нямаше особени проблеми да затвори мача.

"Щастлив съм от победата. Първият сет не беше лесен. За момент отново си помислих, че ще имам 25 възможности за пробив и пак няма да спечеля. Постепенно подобрих представянето си и в третия сет наистина заиграх добре. В Мадрид кортовете са малко по-бързи в сравнение с другите турнири на червено, така че това е хубаво за мен", коментира руснакът.

За място на четвъртфиналите той ще срещне №16 Кристиан Гарин, който елиминира германеца Доминик Кьопфер с 6:3, 6:4.

Още един руснак достигна до третия кръг на надпреварата днес.

Аслан Карацев отстрани седмия поставен Диего Шварцман с 2:6, 6:4, 6:1. Карацев загуби осем от първите десет гейма, но след това взе 11 от следващите 13 и реализира обрата.

Така в спор за място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу Александър Бублик.

Шампионът през 2018 година и #5 в схемата Александър Зверев пък нямаше особени проблеми срещу Кей Нишикори и триумфира с 6:3, 6:2.