Победителят от два Мастърса през този сезон и финалист от US Open - Даниил Медведев в разговор със Sports.ru разказва дали неговото отношение към парите се е променило, след като за няколко месеца стана лице на часовниците Bovet, BMW и Тинкофф.

"Не се е променило. Винаги съм искал да бъда един успял човек, а заедно с успехите идват и парите - няма успели хора, които да не изкарват много пари в своята сфера. Отношението ми към парите е достатъчно просто и се основава на няколко неща: доколко съответната вещ ми харесва, колко струва и колко полезна ще ми бъде. Не е достатъчно само да ми харесва: харесвам хубавите автомобили, но нямам намерение да си купувам Бугати за три милиона.
Ето тази година в Австралия много хора бяха шокирани. Аз бях вече 16-ти в света и може да си позволя много неща, но летях до Австралия и обратно в икономична класа. Спомням си, седях пред лаптопа и си купувах билети - икономична класа струваше около 1000-1200 евро, а бизнес класата - 4500. Общо взето, за бизнес класа това е разумна цена, но аз седях и си мислех: а струват ли си тези 20 часа полет тази цена? За някои хора - да, защото те просто не издържат в икономична класа - става им лошо или ги болят краката, например. А аз се чувствам добре, въпреки че съм висок. Затова си взех билет за икономична класа. Макар че ми се е случвало да правя глупави разходи - само защото ми е било приятно да ги направя.
Веднъж разказвах как по време на турнира в Уимбълдън преди две години влязох в Philipp Plein - и досега не мога да си обясня защо, при положение че това даже не е моята любима марка - и изхарчих 10 хиляди лири там. Беше глупаво харчене на пари, но в онзи момент го исках и сега не съжалявам за това. И досега нося нещата, които си купих тогава", - разказва 23-годишният Медведев по телефона от своя дом във Франция, където се върна след като отказа участие в турнира Купата на Кремъл в Москва.

 

Автор: Делян Калинков