Руснакът Даниил Медведев няма да участва на турнира по тенис във Виена заради натрупана умора. Това съобщи в туитър журналистът Михал Самулски, който е сред близкото обкръжение на първата ракета на Русия.

Медведев беше поставен под номер 1 в схемата на турнира, но след отказа му водач вече е Доминик Тийм. Явно сезонът се е оказал доста труден за Медведев, който поради същата причина отказа участие и на турнира Кремъл Къп в Москва.

В момента той е на 4-о място в ранглистата на АТР, като има седем турнирни победи в кариерата си. Програмата му през лятото беше изключително наситена и от Уимбълдън насам стигна финала на всеки турнир, в който участва. 

Руснакът явно пази сили за финален спринт на сезона, тъй като ще участва на на заключителния АТР-турнир, който ще се проведе от 10-и до 17-и ноември в Лондон. Последното му участие беше в Шанхай, където достигна шести пореден финал и спечели титлата. Очаква се преди това да се пусне и на Мастърса в Париж в зала "Берси" в края на октомври и началото на ноември. 

На турнира във Виена участие е заявил и българският тенисист Григор Димитров. Отказването на Медведев може да го изкачи дори до поставените, но всичко зависи и от участието на другите в основната схема и дали ще има още откази.