Даниил Медведев се намира в невероятна форма. Той спечели 4 от последните 5 турнира, в които участва и сега е амбициран да продължи със силното си представяне. За руснака обаче няма да става по-лесно оттук нататък, тъй като вече се намираме в сезона на „червени кортове“, а това не е любимата настилка на световния номер 5.

През тази седмица, Даниил ще участва на Мастърса в Монте Карло,  а 27-годишният тенисист приема предстоящата надпревара като едно голямо предизвикателство пред него.

„Няма да е лесно, при положение, че не обичам много да играя на клей, но съм готов да се адаптирам. Ще трябва да променя част от играта си, за да мога да се противопоставя на специалистите на червено, но това не е нещо, което ме притеснява. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си в предстоящите турнири и няма да подаря нищо даром на никого. Ще се постарая на клей също да бъда толкова добър, а турнирът в Монте Карло е едно сериозно предизвикателство пред мен. Ще видим какво мога да постигна, но със сигурност, ще гоня максимални резултати  и искам да печеля още титли“, каза Медведев.