Хърватинът Марин Чилич започна сезона на трева с победа с 6:7(6), 6:2, 6:4 срещу Янко Типсаревич, след като изпрати 17 аса в полето на сърбина. Неговият сънародник Иво Карлович също преодоля втория кръг на турнира по тенис за мъже в Ден Бош, побеждавайки с 6:4, 6:1 състезаващия се с уайлдкард американец Стефан Козлов.

Чилич, номер 7 в света, не се възползва от нито един от трите си шанса за победа в първия сет, а Типсаревич спечели тайбрека и поведе. Хърватинът обаче спечели четири поредни гейма след 2:2 във втората част, а в третата записа ранен пробив и го задържа до края.

"Никога не е лесно в първия мач на трева. Янко е в страхотна форма и е великолепен тенисист. Вече играя много по-добре, в сравнение с началото на годината, а сезонът на клей ми помогна много, за да подобря точността на ударите ми", каза Чилич.

Чилич ще търси 50-а победа на трева в кариерата си в петък, когато ще играе срещу Вашек Поспишил. Канадецът се класира напред, след като украинецът Александър Долгополов се оттегли от мача помежду им поради контузия.

Разочароващ старт на трева за Григор, загуби от Янович