Димитър Кутровски продължи успешното си представяне на Чалънджъра в Морелос (Мексико) и с победа на двойки.

На сингъл Кутровски премина квалификациите, след което в първи кръг се справи с Иниго Сервантес. Няколко часа по-късно втората ракета на България премина във втори кръг и в двойковия турнир, след като заедно с Хосе Ернандес отстраниха американците Джейсън Йънг и Конър Смит с 4:6, 6:3, 10-8.

Вторник е почивен ден за българина, за когото в сряда предстоят нови два мача. На сингъл негов съперник може да бъде партньорът му в двойковия турнир Ернандес, който обаче за целта трябва да победи шестият в схемата Гералд Мелцер.

"Дълъг ден в офиса! Започнах на сингъл срещу Иниго Сервантес (№246), спечелих трисетова битка, 64 46 64, можех да го завърша в два сета, но нещата не винаги минават по план", написа Кутровски във Фейсбук.

"После бяха двойките с Хосе Ернандес срещу Джейсън Йънг и Конър Смит, друга битка, но успяхме да вземем победата в тайбрека на третия сет, 46 63 10-8! Много съм щастлив от начина, по който играя и се справят във важните моменти. Имам почивка утре, продължавам битката в сряда".