Националът на България за Купа Дейвис Димитър Кутровски се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите Чалънджър в мексиканския град Морелос.

Надпреварата там е с награден фонд 75 хиляди долара и гостоприемство. Влезлият от квалификациите българин се наложи за час и 45 минути над испанеца Иняго Сервантес с 6:4, 4:6, 6:4.

25-годишният Сервантес е 249-и в световната ранглиста, с почти 100 места по-напред от българина, който е 342-и. Във втория кръг Кутровски ще срещне победителя от мача между Хосе Ернандес от Доминиканската република и миналогодишния победител Гералд Мелцер от Австрия, който е поставен под номер 6 в схемата на турнира.

След разменени първи два сета 27-годишният софиянец можеше доста по-рано да приключи мача, но на два пъти пропусна възможност да завърши с пробив. При 5:3 и сервис на испанеца, нашият водеше с 40:15, но изтърва и двата си мачбола.

Все пак в следващия гейм Кутровски заслужено спечели. В надпреварата на двойки Кутровски и Хосе Ернандес (Доминиканска република) стартират тази нощ срещу Джейсън Джънг и Конър Смит от САЩ./БТА