Пабло Куевас спечели трофея от турнира в Сао Пауло по най-необичайния възможен начин. 

Продължителият два дни двубой завърши с успех 6:7(3), 6:4, 6:4 за уругваеца срещу Алберт Рамос-Виньолас, но последното разиграване в мача определено ще остане в историята с изпълнения сервис на Куевас.

Въпросната точка бе четвърти мачбол за Куевас, който за пореден път в мача трябваше да играе на втори сервис. За да избегне двойна грешка обаче уругваецът изненадващо изпрати сервиса си с удар отдолу какъвто можем да видим рядко дори на аматьорско ниво.

Рамос бе изненадан от действието, в крайна сметка осъществи ретур, но Куевас спечели разиграването и триумфира с третата си поредна титла в Сао Пауло.

А как обясни странни сервис след това? "Правех много двойни грешки. Когато се готвех да изпълня този втори сервис, имаше голям шанс отново да направя двойна грешка. Затова си помислих за възможността да бия сервис отдолу. Това бе нещо, което може би не трябваше да правя. Но не трябваше да правя и нова двойна грешка. Затова спрях да мисля и го направя."

Мачът бе драматичен и без това, след като бе прекъсван заради проливен дъжд в неделя при резултат 7:6(4), 3:3 в полза на Рамос-Виньолас. При доиграването обаче Куевас успя да се справи с испанеца и да вдигне общо шестия си трофей от АТП турнири.