Баскетболистите в НБА по правило са най-добрите в света и само фактът, че са достигнали до там е доказателство за огромна класа. Затова и направо няма да повярвате, когато видите как хвърля топката от фаул линията баскетболистът на Хюстън Рокетс Чинану Онуаку.

Онуаку е 20-годишен новобранец в Лигата на извънземните, а в мача срещу Фникс Сънс (135:115) направи своя дебют. И веднага накара баскетболният свят да заговори за него заради необичайния си стил на хвърляне от линията за една точка, който веднага получи прозвището бабешко хвърляне!

Защо ли? Ами, вместо да хвърли топката от нивото на главата си, както правят на практика всички баскетболисти, Онуаку прати топката към коша с хвърляне отдолу! И двата му изстрела обаче попаднаха в коша!

Дебютът на Онуаку продължи 8 минути, а за това време той записа отличните показатели от 6 точки, 3 борби и една асистенция.

Но на какво се дължи странният му стил на хвърляне? В колежа Онуаку стрелял толкова лошо от фаул, че решил изцяло да промени техниката си, а с това и процентът на вкарани точки от линията се увеличил драстично.

Самият Онуаку не обръща внимание на подигравките за стила му на хвърляне: "Не ме интересува какво мислят хората. Знам, че се шегуват с мен. Но това не ми пука. Важно е само да ставам по-добър."

Вижте изпълнението на Онуаку:

За шоуто няма граници - бебета в луда надпревара