Американецът Себастиан Корда и Карлос Алкарас от Испания излизат един срещу друг във финала на Next Gen ATP Finals. Мачът е тази вечер от 22:00 часа и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 1.
 
В спор за третото място младежките АТР Финали ще се съревновават Себастиан Баез и Брандън Накашима. Срещата между тях стартира в 17:30 часа и ще бъде излъчена в ефира на MAX Sport 1.
 
В хода на целия турнир Корда, който е №39 в световната ранглиста, демонстрира великолепна игра, която му осигури лидерската позиция в групата, а на полуфинала спечели в пет сета срещу Брандън Накашима - 4:3(3), 2:4, 1:4, 4:2, 4:2. В последния решителен сет двамата тенисисти бяха изключително стабилни от основната линия, а агресивните ретури на Себастиан, в комбинация с твърде неубедителната игра на Накашима в третия гейм му осигуриха място на финала.
 
Световният №32 Карлос Алкарас, който е смятан за фаворит за спечелването на трофея в младежките АТР Финали, отстрани изненадата на надпреварата в Милано - аржентинецът Себастиан Баез. Испанецът бе безкомпромисен спрямо световния номер 111 и след точно 62 минути игра, се поздрави с крайният успех - 4:2, 4:1, 4:2.