Водачът в схемата Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Некст джен финалите на АТП в Милано, след като постигна втора поредна победа в груповата фаза. 18-годишният испанец се наложи над американеца Брандън Накашима с 4-3(4), 4-1, 4-3(4) и вече няма как да бъде изместен от първото място в група А на турнира.

Вчера Алкарас се справи в три сета с норвежеца Холгер Руне, а днес той отново демонстрира агресивна и солидна игра, за да стигне до чист успех. Испанецът спечели 88 процента от точките след вкаран първи сервис и показа най-доброто от себе си в двата тайбрека, за да стигне до победата след час и 26 минути игра.

В последния си мач от групата утре Алкарас, който е на 32-ро място в световната ранглиста, ще се изправи срещу аржентинеца Хуан Мануел Серундоло. По-рано днес Серундоло записа второ поражение в надпреварата, след като загуби от Руне с 1-4, 2-4, 4-1, 1-4. Аржентинецът вече няма шанс да продължи напред, докато Руне и Накашима ще определят втория полуфиналист от групата в пряк сблъсък в четвъртък.

На полуфиналите в петък Алкарас ще се изправи срещу втория в класирането на група В, където са Себастиан Корда, Лоренцо Музети, Себастиан Баес и Юго Гастон.