Едва броени дни ни делят от старта на Ролан Гарос. Вторият турнир от „големия шлем“ стартира на 28 май, а при отсъствието на Надал, за трофея в Париж има много претенденти, които могат да се „покрият със слава“.

От днес официално вече Карлос Алкарас отново е световен номер 1, като досегашният лидер в ранглистата Новак Джокович пада до третата позиция. Това се случва заради титлата на Даниил Медведев в Рим, който от днес е втори. По пътя към Торино обаче настъпиха интересни промени. Финалната надпревара за сезона на 8-те най-добри със сигурност ще бъде изключително интересна, но към днешна дата класацията изглежда по следния начин.

Медведев води пред Алкарас и Джокович, като може би това изглежда напълно логично, защото руснакът  определено се намира в чудесна форма, а и през  миналите 2 седмици ясно показа, че може да играе и на клей. За повечето специалисти руският тенисист ще е огромна заплаха на Ролан Гарос, а някои побързаха да го определят и за явен фаворит, след това, което успя да сътвори в италианската столица. Топ 8 по пътя към Торино допълват още, Стефанос Циципас, Яник Синер,  Андрей Рубльов, Холгер Руне и Тейлър Фриц.