Българската звезда Григор Димитров се представи разочароващо за собствените си високи стандарти на Уимбълдън и отпадна още в третия кръг на надпреварата. От тогава не спират анализите какво е повлияло за колебливите му изяви в Лондон сега, а и като цяло през 2015 г. 

Един от възможните отговори дава изданието "Тагесблат", което посвещава аналитичен материал за представянето на Гришо и проблемите, които пречат на доброто му представяне. Изводът на автора Давид Тинес е, че трудностите на българина са психологически. 

"Когато Григор Димитров беше още малък, всички го сравняваха с Роджър Федерер. И имаше защо - движенията, ударите, придвижването по корта - всичко от представянето на българина напомняше силните години на Маестрото."

"Дори бившият номер едно в света Анди Родик видя приликите: "Сервисът, вариативността в ударите, ретурите, движенията - всичко изглежда толкова лесно, когато го прави Димитров. Все едно гледам Федерер." Но може би точно тук е проблемът на българина."

"Може да звучи абсурдно, но богатият арсенал от оръжия на Димитров е големият му проблем. Просто в някои моменти се чуди кое точно от тях да избере и това често води до грешния избор. Но потенциалът е налице."

"Точно знаейки какво притежава, Григор трябваше да работи върху физиката и психиката си. С Роджър Рашийд за треньор, той вече реши първия проблем. Но остава вторият и трябва да го реши скоро", пише германският автор. 

В момента Димитров се готви за мачовете за Купа Дейвис на България срещу Люксембург. След това ще трябва да участва на турнира във Вашингтон, с който започва подготовката за US Open.