До миналата година анализаторите в тениса очакваха много от "новото поколение" на звездите в този спорт. Те бяха впечатлени от изявите на Григор Димитров, Милош Раонич, Кей Нишикори, Марин Чилич и т.н., но сега явно фокусът се измества от тях. 

От тези играчи се очакваше да бъдат реалната алтернатива на "динозаврите" Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри. Те обаче не сдават трона, въпреки че най-младият от тях е на 28 години, и по всичко личи, че ще продължат да покоряват върховете в тениса. 

Повод за такива размишления на анализаторите даде приключилият в неделя Уимбълдън. Във финала се срещнаха старите познайници Федерер и Джокович, а "младите оръжия" отдавна бяха напуснали надпреварата. 

Ето какво написа в анализа си на турнира и успеха на Ноле авторитетното списание "Ролинг Стоун":

"С годините хоризонтът за все повече и повече успехи пред Джокович става все по-ясен. Вместо да бъде изместен от трона, сега не се вижда кой може да го стори, ако продължава в същия дух."

"Най-малкото защото липсва конкуренция от по-младите поколения. Доскорошните "млади лъвове" Кей Нишикори, Григор Димитров, Марин Чилич и Милош Раонич, вече гонят или минават 25-тата си година, а успехите все им се изплъзват."

"Тази група има само един спечелен турнир от Големия шлем и само един финал - всичко на US Open 2014. Общо нямат спечелен нито един Мастърс 1000, а изявите им не изглеждат по-добри, в сравнение с миналата година."

"След това идва и групата на още по-младите, водена от Ник Кириос. Но на тези години Надал и Джокович вече имаха многобройни титли от Мастърс 1000 турнирите, а дори и от Големия шлем. А младоците не могат да се похвалят дори със сериозен пробив, камо ли титла", анализират в спортната секция на авторитетното музикално списание.