Пабло Кареньо Буста спечели турнира по тенис в Чънду с награден фонд 1,1 милиона долара. Испанецът се наложи над Александър Бублик с 6:7 (5), 6:4, 7:6(3) след близо 2 часа игра. Представителят на Казахстан елиминира Григор Димитров на четвъртфиналите.

Той стигна до втори АТР-финал тази година, но така и не успя да спечели първа титла. Намиращият се на 71-во място в ранглистата Бублик, който е роден в Русия, наниза цели 31 аса, но и това не му помогна да стигне до трофея.

В първия сет Кареньо Буста пропусна две точки за пробив при резултат 5:4 в своя полза, след което се стигна до тайбрек. Бублик показа здрави нерви и измъкна победата след 7:5 в дългия гейм и направи наглед решителната крачка. 

Във втората част представителят на Казахстан спаси две възможности за брейк и поведе с 1:0. Впоследствие срещата въвеше равностойно до 3:3, когато Кареньо Буста най-после проби подаването на своя съперник. Испанецът не допусна изненада и затвори тази част с 6:4.

В решителния трети сет и двамата бяха убедителни на своите подавания и съвсем заслужено се стигна до тайбрек. В него Кареньо Буста показа класа и ликува след 7:3, с което секна победната серия в китайския град на екзекутора на Григор Димитров в Ченду.