Водачът в схемата на турнира Ченду Джон Иснър напусна рано-рано надпреварата. 34-годишният американец загуби от представителя на Беларус Егор Герасимов. Срещата продължи близо 2 часа и половина, като и в трите сета се стигна до тайбрек. Иснър измъкна драматично първия сет след 13-11 точки в тайбрека. 

Вторият сет отново бе много равностоен и двамата тенисисти стигнаха до нов тайбрек. Този път обаче Герасимов беше по-устойчив и затвори втория сет с 7 на 5 точки. Така влязохме в трети решителен сет.

Играта продължи да бъде равностойна и нещата вървяха гейм за гейм. Логичното се случи и двамата стигнаха до трети тайбрек, който щеше да определи победителя. И тук отново Егор Герасимов издържа. Направи един минипробив, който му беше напълно достатъчен. 

Беларусинът затвори тайбрека с 7 на 4 точки, с което елиминира най-силния американски тенисист. Иснър продължава с трудната година. Той вече изпадна от топ 10 заради слаби резултати.  Припомняме, че няколко месеца Иснър бе аут от турнирите заради счупен крак. Миналата година Джон Иснър игра на финалния турнир в Лондон, на осемте най-добри.

По всичко изглежда обаче, че тази година американецът няма да стигне до финалите на ATP. Той просто ще завърши сезона и ще се надява на по-добра 2020.  Колкото до Егор Герасимов. Тенисистът от Беларус записа най-голямата и престижна победа в кариерата си и заслужава да бъде поздравен. Така, в днешния ден, поставените под номер 1 и 2 напуснаха турнира в Ченгду. Хубавото за нас е, че Григор Димитров продължава участието си в надпреварата.

Автор: Делян Калинков