Джон Иснър продължи със страхотната си представяне на Мастърса в Париж! След като спаси мачбол и победи драматично Григор Димитров в четвъртък, днес американският гигант се справи в три сета и с Хуан Мартин дел Потро - 6:4, 6:7(5), 6:4.

Двубоят се превърна в голяма битка на двама мощно сервиращи тенисисти, а в целия двубой имаше едва два пробива, които донесоха успеха за Иснър в първия и в третия сет. 

И двамата на корта имаха физически проблеми, които повлияха на случващото се на корта, особено в третия сет. В него Иснър проби за 2:1 и след това успяваше да спечели подаванията си за крайния успех.

По този начин Иснър лиши Кулата от Тандил от мечтата за участие на финалния Мастърс на осемте най-добри. След великолепното си представяне във втората половина на сезона аржентинецът се доближи само на една победа от това да задмине Пабло Кареньо Буста и да заеме последното свободно място за Лондон. Това обаче не се случи, което значи и край на сезона за ДелПо. Той все пак може и да замине за английската столица като резерва или ако някой от класираните като Рафа Надал не се откаже от участие.

Самият Иснър пък може да хване последния влак за Лондон. При титла в Париж той ще изпревари Кареньо Буста за последното място на финалния Мастърс.

В битка за място на финала Големия Джон ще се изправи срещу сръбския квалификант Филип Краинович, който стигна до този етап след отказването на Рафа Надал.