Капитанът на Австралия по тенис Лейтън Хюит бе повече от бесен на изказването на Бърнард Томич преди няколко дни. 26-годишният австралийски тенисист нахока Хюит за лошо отношение към него, Ник Кириос и Танаси Кокинакис. Същевременно Томич потвърди, че няма да играе за „кенгурата” на Купа Дейвис, докато Лейтън Хюит води отбора.

Сега обаче капитанът нарече Томич „клоун”, който го е изнудвал с времето и се опитва да го очерни. „Бърни винаги прави това. Когато дойде Голям шлем и отпадне в първия кръг, винаги излиза и говори бръщолевици. За мен най-шокиращото в този случай е, че се опитвах винаги да му помагам, а той продължаваше да прави грешки. Това е злоупотреба от моя страна, давайки такъв реверанс, на когото и да било, а накрая сложих линията между нас. Оттогава не говоря с него, той няма да играе за Купа Дейвис, докато аз съм тук”, сподели Лейтън Хюит.

„В първите две години, когато оглавих отбор, Бърнард и Ник Кириос бяха двата ми приоритета в турнира. Това е разочарованието ми сега”.

Томич също така говори, че Хюит използва отбора на Австралия за лични финансови цели, които водят до лични интереси. „Нямам идея за тези глупости, които се говорят. Вероятно е от възпитанието му. Най-разочароващото нещо е, че ще дойде денят, в който всичките ни момчета ще правят големи и велики победи и всички тези коментари на Томич ще го засенчат. Един клоун прави глупав коментар и става основна новина”, продължи Хюит.

Той остави отворена вратата за Ник Кириос, но сподели, че е недоволен от подхода на 23-годишния тенисист към спорта и от навика да пише подпалващи слова в социалните мрежи.

„Това е един от стандартите, с който не можем да се примирим, защото културата на австралийския тенис се движи напред. Не мисля, че Ник има добър поглед. Говорил съм с него, а той го разбира. Дали се учили или не, е съвсем друго нещо”, завърши Лейтън Хюит.