Един от най-екстравагантните съвременни тенисисти Бърнард Томич и Ник Кириос се срещнаха за първи път един срещу друг в демонстративния турнир Куйонг Класик, а с оглед на двамата на корта, двубоят се очакваше с голямо нетърпение. Е, това очакване явно си струваше, защото двубоят произведе може би най-невероятното разиграване на мачбол в историята.

Двубоят завърши 6:3, 6:4 за Томич, който на мачбол отигра сервис отдолу, изпълнявайки удара си между краката. В същото време Томич продължи да тупка друга топка сякаш тепърва ще изпълни стандартен сервис. Действието бе толкова неочаквано, че Кириос изобщо не разбра какво се случва и само видя как топката пада бавно в неговото поле. След известно колебание съдията на стола обяви гейма, а с това и мача в полза на Томич.

Кириос прие с усмивка случилото се. "Не мисля, че някога е имало играч като Бърнард Томич. Страхотно е да го видим отново тук, тъй като мина през трудни моменти. Спечели титла миналата година и това му носи увереност, добре е да го видя."

Изпълнението на сервиса не бе поставено под съмнение от съдията, макар че по правилата на ITF сервис отдолу може да бъде изпълнен само ако топката е ударена преди да докосне земята. При изпълнението на Томич обаче тя докосна настилката и едва след това бе изпратена от него в половината на съперника.

Томич е бивш №17 в света и преди години бе считан за един от бъдещите големи звезди. Липса на мотивация и желание за игра, както и многобройни скандали обаче го изпратиха извън топ 100 на света. В края на 2018-а спечели титлата в Ченду и сега си осигури място в основната схема на Аустрелиън Оупън. "Той изглежда щастлив, изглежда здрав.  Това е основното. Никога не искаш да видиш талант като него да пропадне и да остане долу", сподели Кириос, който също има сериозни проблеми с мотивацията и до момента не успява да оправдае огромния си потенциал.

Вижте невероятното изпълнение: