Бърнард Томич изригна много изненадващо след загубата си от Australian Open в първия кръг. Австралиецът отпадна в три сета от Марин Чилич в мач от късната сесия и обвини капитанът на Австралия за купа „Дейвис” Лейтън Хюит в раздор в отбора на „кенгурата”. Томич дори увери, че той, Ник Кириос и Танаси Кокинакис няма да играят за Австралия, докато Хюит е капитан на страната.

„Никой не го обича вече Хюит. Имаме много различни мнения и играчите не са доволни. Всички знаем кои са тези състезатели – аз, Кокинакис и Ник Кириос”, сподели Томич пред репортери.

Танаси Кокинакис трябваше да премине през три квалификационни мача, за да си осигури среща от основната схема на Откритото първенство в Австралия. А това разгневи Томич, който изтъкна, че „уайлд-кард” са получили Алексей Попирин, Марк Полманс и Алекс Болт. Томич твърди, че промоцията на Полманс и Болт е абсурдна, като вторият има три мача в основна схема досега. Същевременно Томич се опасява, че става въпрос за конфликт на интереси.

„Предполагам, че тези „уайлд-карти” са дадени, тъй като те са под управлението на компанията на Лейтън. Това е конфликт на интереси. Играх за Купа Девйис 10 години, а и съм най-младият австралиецът, който е играл в надпреварата – бях на 15 години. Лейтън е голям шампион, но зная, че е наясно, че прави много големи грешки в този момент. В началото мразеше Тенис Австралия, а сега играе? Какво става? Мисли само за себе си”, завърши Бърнард Томич.