Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с колебливото си представяне през сезона. Първата ни ракета отпадна още във втория кръг на турнира в Монреал от американеца Джак Сок след дълъг и оспорван мач. 

В крайна сметка, след 150-минутна битка на корта, нашето момче напусна корта с наведена глава след 1:2 сета (7:5, 6:7, 5:7) и не можа да си осигури среща със световния номер едно Новак Джокович в третия кръг. 

Двубоят беше изключително равностоен и това си пролича от самото му начало. Първият сет беше решен от един-единствен пробив и една-единствена възможност за това. В 12-ия гейм, буквално на последната точка в частта, Гришо получи възможност да пробие и я осъществи, за да поведе с 1:0 сета. 

Във втората част пробиви нямаше. В нея двамата си разменяха подаванията до началото на тайбрека. В него също всичко беше равностойно, но при 4:4 американецът направи две поредни точки, което беше равносилно на два сетбола. 

Гришо отрази първия от тях, който беше на сервис на Сок. При втория, на който сервираше българинът, той направи двойна грешка и по най-наивния възможен начин подари сета на противника. 

Всичко това изглеждаше забравено в началото на третата част, когато Димитров стигна до ранен пробив, който затвърди и поведе с 3:1. Нещата се движеха перфектно за него до седмия гейм. В него Сок върна пробива, затвърди го и на свой ред можеше да поведе с пробив. 

В маратонския десети гейм на частта обаче Григор спаси четири мачбола и изравни за 5:5, но това беше всичко хубаво за него в този мач. Сок взе последните два гейма, като в последния реализира още първия си мачбол и си уреди мач с Новак Джокович. 

Това беше третата битка между българина и Сок. Досега те си бяха разменили по една победа, като първата беше за българина на турнира в Стокхолм миналата година, а втората беше за американеца в първия кръг на Ролан Гарос през юни. 

Гришо стигна до полуфиналите на този турнир миналата година и ще загуби доста точки в ранглистата, което по всяка вероятност ще донесе до нов срив в класирането му в класирането на АТР.