Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Мастърса в Монреал. Той преодоля украинеца Александър Долгополов след успех с 2:0 сета (6:4, 7:5) за близо два часа игра. Двубоят се забави повече от час заради дъжда над Монреал.

Димитров имаше известни затруднения, но все пак показа характер и въпреки че беше близо до загубата на втория сет, не се разколеба и продължава напред в Канада. 

Миналата година Григор стигна до полуфиналите в турнира, когато елитното състезание беше в Торонто. Сега пътят му е много по-тежък.

Григор Димитров спечели, макар и трудно първия гейм за 1:0 в своя полза, Долгополов изравни и след нов маратонски гейм българинът пак взе преднина. Съперниците размениха по още един гейм до 3:3, а при 5:4 в своя полза Григор Димитров отново стигна до две точки за пробив и оползотвори втората, за да стигне до 6:4 и 1:0 сета в своя полза.

Вторият сет тръгна с гейм за първата ни ракета и възможност за ранен пробив, но украинецът изравни за 1:1, а впоследствие проби Григор за 2:1 гейма в своя полза и затвърди пробива до 3:1. Димитров намали, но Долгополов взе следващото си подаване до 4:2.

Максимално мобилизиран Григор Димитров успя да върне пробива в десетия гейм и точно, когато Долгополов сервираше за сета, доведе нещата до 5:5. Впоследствие Гришо поведе с 6:5 гейма, взимайки подаването си.

В последния гейм българската първа ракета имаше три мачбола, като реализира последния от тях и се поздрави с успеха. Това бе трета победа от четири мача за Григор Димиторв над Александър Долгополов.